maanantai 30. syyskuuta 2013

Tomaattinen kalakeitto ja papupihvit

Kalakeitto ja papupihvit tehty. Kalakeittoa syötiin jo heti, papupihvit tehtiin ennakkoon.

Systeemi on lähtenyt hyvin käyntiin. Arttu hoiti jo viikonloppuna siivouksen. Joustavuuttakin kokeiltiin näin heti maanantaina: Arttu teki papupihvit ja minä pesin lattiat pissakatastrofin jäljiltä.

*

Tänään syötiin kalakeittoa.
Kalakeiton resepti oli mukaelma ties mitä reseptejä. Palsternakkaa, porkkanaa, lanttua ja purjoa pieneksi silputtuna ensin padanpohjalle oliviiöljyyn kuulottumaan. Päälle tomaattimurskaa. Mausteeksi tässä kohtaa kalaliemilima, muutama mautepippuri ja laakerinlehti. Kostumuksesta tuli tässä kohtaa liian patamainen, joten lisäsin hieman vettä. Kotvan kuluttua joukkoon seitifilee paloiteltuna. Lopuksi joukkoon ruokakerma ja katkaravut (jotka ei olleet katkarapuja, vaan ehkä ravunpyrstöjä).

Maku oli herkullinen ja keitto kelpasi pikkumiehillekin.

*

Huomiselle tehtiin valmiiksi papupihvejä. Kestävät hyvin säilyttämistä ja maku ei kärsi.

Papupihvien ohje oli omasta keittokirjasta. Sen olen joskus saanut siskoltani, joka on saanut sen jostain. Rikkinäisen puhelimen lailla resepti kulkee eteenpäin ja muuttuu joka kerta hieman. Tällä kertaa valmistajana oli Arttu ja taas maistuivat pihvit aivan omanlaisiltaan.

Perusresepti on tämä:
1 sipuli
1 papupurkki
1/2dl porkkanaraastetta
1dl kaurahiutaleita
1dl grahamjauhoja
1/2dl auringonkukansiemeniä
1tl basilikaa
suolaa
mustapippuria

Kaikki sekoitetaan monitoimikoneella tasaiseksi massaksi ja paistetaan pihveiksi pannulla.

Reseptiä tulee muokattua aina hieman. Jos käytän ruskeita papuja, maustan yleensä vähän tomaatilla ja chilillä. Vaaleisiin papuihin tulee lisättyä yrttejä. Jos auringonkukansiemeniä/kaurahiutaleita/grahamjauhoja ei satu kaapissa olemaan, käytetään jotain muuta.

Tällä kertaa joukosta unohtuivat kaurahiutaleet ja papuja oli montaa eri lajia. Hyvin pihviytyi jälleen ja herkullisilta maistuivat.

*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti