sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kakkosviikko

Minun ensimmäinen ruokaviikko


Ruokien keksiminen sujui lopulta helposti ja safkat onnistuivat melko mainiosti, toisin kuin tänne kirjailu.


Viikon ruokalista
  • Tonnikala cannelonit
  • Corn Chowder
  • Punajuuripihvit
  • Uunijuurekset

Tonnikala cannelonit


lähde: Myllyn paras tonnikala canneloni

Tämä tukottava tonnikalamättö upposi ajoittain jopa käpöille. Osa tuomaristosta tuomitsi sienet omituisiksi, jonka vuoksi seuraava inkarnaatio reseptistä toteutettaneen ilman näitä.


Corn chowder


lähde: Jamie Chowder

Chowder, tuo lohturuokien arttu viskari, on siis mämmin koostumuksen omaava tuhti keitto. Tietääkseni amerikassa chowdereita harrastetaan enemänkin, suomessa taas muhennokset on pruukattu vedellä lisukkeiden kera, jotka tässä siis on upotettu liemeen. Meitsille tippui ja aion varmasti tehdä uudelleen. Osalta heikoimmista syöjistä alkoi puntit tutista varsisellerin ylivoiman edessä, jota kieltämättä laitetaan reilulla mitalla. Ohjeessa ei mainittu suolaa, jota tämä kaipasi. Yrttinä käytettiin ruohosipulia, joka toimi hyvin, mutta mikä tahansa combo käy varmasti.


Punajuuripihvit


lähde: Apukokin keittokirja s.125

Nämä juurespihvit olivat todella helppoja valmistaa ja maistuivat kaikille. Näitä nautittiin maksimaalisen vaihtelun saavuttamiseksi uunijuuresten, vuohenjuuston, broilerifileiden ja salaatin kanssa. Loistava koostumus ja halpaa ku shampoo.

Uunikasvikset

lähde: Apukokin käsikirja s.123

Hyvä peruslisuke, jota syötiin nyt erinäisten asioiden kanssa. Vihanneksiksi tuli tällä kertaa juureksia: lanttu, porkkana, batatti ja selleri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti