sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Vko 11

Maanatai-iltana tein kalkkunakeiton. Suunnitelluista ruuista tämä valmistui ensin, sillä kaupasta löytyi kalkkunanjauhelihaa -30 merkinnällä. 

Käytin keittoon pakasteesta löytyneet avatut wok-vihannekset ja vihreät pavut. Lisäksi laitoin joukkoon perunaa. Maustoin keiton currylla, paprikalla, cayene-pippurilla ja keltaisella currytahnalla. 

*

Keskiviikkonavalmistin perunaa ja kukkakaalia intialaisittain. Resepti oli pienoinen pettymys. Perunat eivät kypsyneet reseptissä mainitussa ajassa ja kukkakaalit ehtivät muhjuuntua ylikypsiksi. maku jäi vaisuksi, oikeastaan aika vetiseksi. 

*

Perjantaina tein koskenlaskija-uunikalaa. 
Käytin perinteisen koskenlaskijan tilalla voimakasta. Kastike oli herkullista ja resepti pääsi suoraan vakituisten ruokien -listalle. Kyytipoikana oli muusia ja höyrytettyjä sokeriherneitä.

 *

Sunnuntairuuaksi valmistui punajuuri-vuohenjuustolasagne ja poropaisti. Lasagne oli niin lasagneksi kuin punajuuriruuaksi ihanan helppoa ja sotkutonta valmistaa. Lisäksi maku oli erinomainen. Myös tämä resepti päätynee vakituisten reseptien listalle. 

Koska lasagne oli kasviruoka sen rinnalle sopi valmistaa sunnuntaipaistiksi pakasessa ollut poropaisti. Porosta riittää ensi viikolle myös leivänpäälle leikkelettä. Aina toimiva ratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti