perjantai 24. tammikuuta 2014

Kanaviilokki, pinaatti-sienikeitto ja punajuuri-perunavohvelit

Viikko on onnistunut mitä mainioimmin. Ruokaa on ollut sopivasti, ei liikaa, ei liian vähän. Sitä on ollut juuri silloin kun on ollut tarve. Kaupassa kävin, mutta lähinnä siksi, että toinen pikku-ukoista sairastui ja tarvitsi siis erityisherkkuja (banaania ja karjalanpiirakoita).

Kanaviilokin tein omasta päästä. Keittelin kerralla 2kg kanankoipia. Noin puolet keitetystä lihasta pakastin, toinen puoli meni viilokkiin. Keitinlientä riitti viilokin lisäksi 3x5dl pakastettavaksi tulevia risottoja tms varten.
 
Tein viilokista runsaan currysta. Curry on Zansibarilta saatu tuliaisiksi ja hyvin erimakuista kuin kaupasta löytyvä. Lisäsin kastikkeeseen myös puolikkaan omenan raastettuna. Lopputulos oli herkullinen.

*

Pinaatti-sienikeitto on hyväksi havaittu jo monet kerrat aiemmin. Resepti löytyy Marianne Kiskolan Papu, porkkana ja hillopulla -kirjasta nimellä Mirjamin mausteinen kookoskeitto. Keittoa on meillä tehty niin paljon, että kun tuon meidän kirjan avaa, se aukeaa aina suoraan tuolta sivulta. Hyvä resepti siis.

Keittoon tulee herkkusieniä, kesäkurpitsaa, perunaa, inkivääriä, pinaattia, kookosmaitoa, sipulia, chiliä, limeä ja korianteria. Kuulostaa villiltä yhditelmältä, mutta toimii.

Keiton kanssa valmistin pasteijoita joulusta pakastimeen jääneestä voitaikinasta. Munariisipastejoita, joihin makua toi soijatuorejuusto ja paprika. Soijatuorejuusto oli hankittu kaappiin vierasta varten, joka ei sitä kuitenkaan syönyt. Nyt sitä tuli maistettua ja testattua. Oli hyvää ja toimi pasteijassa erinomaisesti.

*

Tänään syötiin Marttojen reseptillä peruna-punajuurivohvelit, sillikaviaaria ja porkkanasalaattia. Vohvelit olivat herkullisia, loistava resepti! Sillikaviaari oli jo aiemmin toimivaksi testattu resepti. Porkkanasalaattiin en löytänyt reseptiä, joten keksin itse.

Keitin porkkanat, jäähdytin, kuorin ja pilkoin. Sekoitin joukkoon majoneesia, jukurttia, dijon-sinappia, freesattua sipulia ja balsamicoa. Hyvää, mutta ei täydellistä. Perunasalaatin suolakurkun sijainen puutui. En vielä keksinyt mikä se on. Suutuntuman parantamiseksi päätimme lisätä joukkoon auringonkukansiemeniä. Huomenna lounaalla testataan niiden toimivuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti