sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Vko4 suunnitelma

Tämän viikon ruokaostokset hoidettiin eilen vartissa. Saatan hieman ylpistyä, jos toista kauppareissua ei tarvitse suorittaa. Tai no, viikonloppuna kuitenkin käyn kalaostoksilla, mutta siis muuten.

*

Tänään söimme vihdoin sen kotilieden ohjeen mustasilmäpapupyörykät. (linkin laitan, kunhan menen pöytäkoneelle. En edelleenkään osaa tehdä sitä tällä lääpsyttimellä. Samoin siirrän pöytäkoneella kuvat oikeaan kohtaan tekstiä, tällä ei onnistu sekään.) Koska olen laiska ja arvostan arkena sukkeluutta, kokeilin pyöräyttelyn sijaan palluroiden tekoa silikonisella muffinssivuualla. Lopputulos muistutti hieman pellettejä, mutta muuten toimi loistavasti. Ehdoton arkipapupyörykkävalmistustapa tästä eteenpäin.

Lisukkeina oli uunitettuja perunan puolikkaita, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja kastike, viikonlopun sinisimpukoiden kasaan keitetty liemi.

*

Muut suunnitellut ruokalajit:

- Sieni-pinaattikeitto
- Kanaviilokki, riisi ja mustaherukka-kaaliraaste
- Peruna-punajuurivohvelit, sillikaviaari ja porkkanasalaatti
- Broileri/tonnikalakiusaus

Huomenna syödään keittoa ja huomenna illalla varmaan valmistanu myös viilokin ja raasteen. Keskiviikkona ei tarvi sitten kuin keittää riisi. Torstaina syödään edellisten jämiä. Vohvelit on perjantairuoka. Kiusaus valmistuu omia aikojaan viikonloppuna, sillä aikaa kun ulkoilemme. Viikonloppuna ajattelin lisäksi käydä hakemassa tuoretiskiltä kalaa. Se ruoka muotoutunee valikoiman mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti